1 2 3 4 4 A
. bersamaan 18 Syawal 1445
  •  +6 097258979
  •  mtstumpat@yik.edu.my

Berita dan makluman terkini berkaitan Maahad Tahfiz Sains Bustanul Arifin.

20 November 2023
PERMOHONAN KEMASUKAN PELAJAR TINGKATAN SATU MAAHAD KAWALAN YAYASAN ISLAM KELANTAN.
Untuk makluman lanjut, tekan pautan di bawah:

Peperiksaan Percubaan SMU & SPM 2023

08 November 2023
percubaan spm
BITTAUFIQ WANNAJAH
Peperiksaan Percubaan SMU & SPM 2023
Semoga semua calon mendapat kejayaan yang gemilang insyaAllah
percubaan smu

BUAL BICARA: JENTIK HATI BERSAMA PELAJAR TINGKATAN SATU

05 April 2023

bual bicara 1

BUAL BICARA: JENTIK HATI BERSAMA PELAJAR TINGKATAN SATU

Bual Bicara bersama pelajar Tingkatan satu memberi satu ruang kepada pelajar baharu untuk lebih yakin dan bersemangat menjalani kehidupan sebagai seorang pelajar tahfiz di asrama. Segala perkongsian yang dikongsi oleh guru-guru dapat memberi pendedahan kepada pelajar agar lebih berdikari sekaligus dapat membentuk jati diri seorang huffaz yang dinamik.

bual bicara 2Antara guru yang berkongsi bersama dengan pelajar ialah:

1) Ustaz Muhamad Khumene Bin Abd Razak (Warden Asrama)

2) Ustazah Asmawati Binti Ismail (Guru Al-Quran)

3) Cikgu Wan Khadejah Binti Wan Yaakob (Guru Kanan Sains)

4) En. Wan Azizi Bin Wan Yusoff ( Penyelia Asrama)

bual bicara 3

Semoga segala usaha murni ini dapat membuah hasil yang dapat dirasai oleh semua terutama ibu ayah pelajar.

bual bicara 4

bual bicara 5

MENYAMBUNG WARISAN PARA ULAMA

30 Mac 2023
pendaftaran1
Tahniah dan selamat datang diucapkan kepada Pelajar Baharu Tingkatan Satu Maahad Tahfiz Sains Bustanul Arifin. Tanggal 21 Mac 2023 hari Selasa MTST menerima seramai 48 orang warga baharu untuk meneruskan kesinambungan generasi penghafaz al-Quran di bumi bertuah MTST.
pendaftaran2
Ceria-ceria wajah pelajar baharu yang melakukan pendaftaran pada hari ini bersama-sama keluarga tercinta.
pendaftaran3
Semoga anak-anak ini menjadi modal insan kepada agama dan negara serta menjadi anak yang soleh kebanggaan kepada ibu ayah.
pendaftaran4
"MEMBINA GENERASI AL-QURAN"
pendaftaran5

SELAMAT MENYAMBUT Ramadhan AL-MUBARAK

23 Mac 2023

Ramadhan5

SELAMAT MENYAMBUT Ramadhan AL-MUBARAK

Ramadhan yang dirindui, kini kembali. Bulan pengampunan, bulan mulia, bulan ibadah.

Semoga Ramadhan kali ini dapat menjadi ruang untuk perbaiki diri agar bertambah baik amalan seiring dengan umur yang dikurniakan

Daripada Abu Hurairah RA, bahawa Nabi SAW bersabda:

مَنْ قَامَ رَمَضَانَ إيمَانًا وَاحْتِسَابًا، غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ

Maksudnya: “Barangsiapa yang mengdirikan Ramadhan dengan penuh keimanan dan penuh pengharapan, akan diampunkan baginya segala dosanya yang telah lalu”.

Kami daripada Warga MTST ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak, semoga amalan kita diterima Allah.

"MEMBINA GENERASI AL-QURAN"

MAAHAD TAHFIZ SAINS BUSTANUL ARIFIN
BERANGAN 16200, TUMPAT, KELANTAN.

09-7960130 / 09-7258979
   09-7960136 / 09-7255979
   mtstumpat(a)yik.edu.my

qr

PENAFIAN : Maahad Tahfiz Sains Bustanul Arifin tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kerugian atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi daripada laman web ini.

• Tarikh Kemaskini :       Isnin, 27 Nov 2023.

LOG MASUK